Tel: 06 30 251 3850, hívjon most!

Román fordítás

Hiteles román fordítás

A Lexikon fordítóiroda fordítási és tolmácsszolgáltatásai – Hiteles és hivatalos román fordítás gyorsan

Naponta változó világunkban fontos a gyors és hatékony kommunikáció. Legyen az egy rövid dokumentum, vagy több oldalas tartalom-fordítás, csak a precizitás és minőség számít! Ez az a pont, ahol egy fordításban megmutatkozik a különbség. Hiteles román-magyar fordítás készítése gyorsan!

Hívjon most: 06 30 251 3850!

Munkatársaink különböző nyelvekre szakosodott nyelvészekből állnak és gondoskodnak arról, hogy a szerző üzenete ne vesszen el a fordítás során. Ezért szorosan együttműködve ügyfeleinkkel, fordításaink az adott, jelen esetben a román kulturális nyelvi környezethez és jogi normákhoz igazodnak.

A szövegek szerkesztése stílusos, tartalmi következetesség és érthetőség jellemzi, továbbá szigorú ellenőrzést végzünk a helyesírás, a nyelvtan, az írásjelek és a formázás területein is.

A nyelvi képességek, a szövegírási adottságok és a tárgyi szakértelem erőteljes kombinációjával a Lexikon-fordítóiroda csapata lefordít mindennemű dokumentumot, bármilyen terjedelemben és témakörben immár román nyelvre is.

Minden ügyfél adatát szigorúan bizalmasan kezeljük. Kiemelt figyelmet fordítunk az ügyféllel való kapcsolatra – a munkával kapcsolatos párbeszédek és visszajelzések minőségbiztosításunk egyik ismérve.

Kiváló minőségű globális fordítási szolgáltatásokat kínálunk a legjobb áron, román fordító kollégáink állnak rendelkezésre akár hétvégén is.

Fordítási szolgáltatásainkkal kapcsolatos információkért keressen minket telefonon, vagy email-en.

Hívjon most: 06 30 251 3850!

Szolgáltatásaink

Tolmácsra van szüksége Romániában vagy Magyarországon?

 • Szinkrontolmácsolás (konferenciák, események stb.)
 • Vállalatoknak és magánszemélyeknek, céges tárgyaláshoz

Fordítási szakterületeink:

 • Hitelesített román fordítást végzünk, ezért tudnunk kell milyen fordításra van szükség – hivatalos, hiteles vagy közjegyzői felülhitelesítéssel ellátott (nemzetközi hitelesítés)

A hiteles fordítás ára tartalmazza:

 • Ingyenes tanácsadás
 • A román Igazságügyi Minisztérium által engedélyezett hiteles fordító fordítása
 • Dokumentumok elkészítése az engedélyezett fordításra (a törvény által előírt szöveg alkalmazása, a fordító engedélyének igazolása, hiteles fordítások nyomtatása)
 • Fordítás engedélyezése (a fordító aláírásának és bélyegzőjének alkalmazása)

Személyes dokumentumok fordítása

 • Polgárjogi okmányok, születési anyakönyvi kivonat, házassági anyakönyvi kivonat, névváltozási igazolás, halotti anyakönyvi kivonat, erkölcsi bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, útlevél, lakcímkártya, személyi igazolvány, egyéb okmányok, hatósági bizonyítvány, hallgatói jogviszony igazolás, adóigazolás, önéletrajz, kórházi zárójelentés stb. Levelek, általános szövegek, jegyzetek, röpiratok

Műszaki dokumentumok minden területen

 • Technológia, szabadalmak, védjegy, építőipar, légi közlekedés, fizika, optika, olaj- és gázipar, faipar, könnyűipar, kohászat, hajógyártás, energia-, élelmiszer-, autóipar, mérnöki, távközlés, divat, luxus termékek, kiegészítők, biztosítás, idegenforgalom, pályázati dokumentáció. Dokumentumok és nyilatkozatok aukciókban való részvételhez, felhasználói kézikönyvek, felszerelések, termékleírás, jótállási tanúsítvány, használati utasítás / a gyártói vagy gyártási folyamat leírása, műszaki kifejezések, katalógusok és reklámanyagok műszaki leírásai, tanúsítványok, ISO minőségirányítás stb. De küldhet nekünk honlap vagy webshop szöveget is fordításra, lefordítjuk egész weboldalát, sőt, még az AdWords hirdetéseket is!

Egészségügyi, orvosi szakfordítás

 • Beteginformációs dokumentumok, fordítások orvosi központoknak, orvosi elemzések, orvosi dokumentumok, kórházi felvételi-zárójelentés, ambuláns lap, vény, betegtájékoztató fordítása, gyógyszeres tájékoztató; útmutató / felhasználói kézikönyv, kórházak-, klinikák-, gyógyszerek-, termékek-, fogyóeszközök- és orvosi berendezések használati utasításai

Promóciós anyagok

 • Pályázatok, brosúrák, hirdetések, marketingleírások, termékleírások, többnyelvű weboldalak, promóciós anyagok fordítása és célközönséghez igazítása stb.

Jogi szakfordítás, szerződések

 • Hivatalos dokumentumok, pénzügyi beszámoló, mérleg, adóbevallás, titoktartási megállapodás, bérleti szerződés, szolgáltatási szerződés, lízing, adásvételi szerződés, okiratok, bírósági határozat vagy végzés, egyéb igazolások hivatalos román fordítása.

Fikciós, illetve irodalmi szövegek

Könyvek, novellák, újságcikkek fordítása nagy tapasztalattal, kiadó és szerkesztői ismeretekkel. Az elmúlt évek során több könyvet is sikerült átültetnünk magyarról román nyelvre. Részletekért keressen minket telefonon vagy e-mailben.

Átírások

 • Hang, feliratok és videó-szövegek átírása, fordítása

Hívjon most: 06 30 251 3850!

Kérjen ingyenes árajánlatot még ma!

Érdekességek

A román nyelv jelenlétének arányszáma az interneten 0,6 volt 2007-ben, ami kevésnek számít az angol nyelv 4,44-es, a francia nyelv 2,24-es, vagy az olasz nyelv 2,93-as arányszámához képest, de az újlatin nyelvek közül csak a román mutatott növekedést 2005 és 2007 között. (wiki)

Tudta, hogy a román nyelv az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvekhez tartozik?!

A román nyelvben elég sok szó található, melyek nem fordíthatók például angol nyelvre. Ezek közül az egyik az ’otthon’

Acasă = Otthon

Gyakori fordításban az „otthon” fogalma, egy olyan fizikai hely, mely a hovatartozásunkat fejezi ki. Az „otthon” az a hely, ahol a családunk van, ahol jól érezzük magunkat, ahol boldogok vagyunk. Ez a hely gyermekkorunk színhelye, melyhez pozitív – negatív élményeinktől függetlenül a legerősebben kötődünk. A külföldön dolgozó románok ezt a szót használják, ha romániai otthonukra utalnak, mivel ez a hely tele van emlékekkel és érzelmekkel, melyekből töltekezhetnek távollétük alatt.

Hívjon most: 06 30 251 3850!

FORDÍTÁS ÉS MÁS

Fordítás 46 nyelven, tolmácsolás, lektorálás. Angol, német, spanyol, olasz, francia, román, orosz, szlovák, cseh, lengyel, ukrán, holland, szlovén, horvát, szerb fordítások hitelesítve, pecséttel, záradékkal, háromszínű szalaggal.

NYELVEK

Angol fordítás
Német fordítás
Szlovák fordítás
Román fordítás
Orosz fordítás
Lengyel fordítás
Spanyol fordítás

KAPCSOLAT

Lexikon Fordítóiroda Bt.
1131 Budapest
Madarász Viktor utca 13/4
Telefon: +36 30 251 3850
E-mail: glajtos@yahoo.com

Elérhetőség